Over mij

De reden dat ik traumatherapeut ben geworden heeft zijn oorsprong in New York, vlak na 11 september 2001. Ik woonde in die tijd in New York en zag met eigen ogen wat trauma met mensen doet. Die waarneming was zo intens dat ik besloot weer te gaan studeren en een opleiding te volgen tot traumatherapeut.

Zo ben ik in aanraking gekomen met de methode van Peter Levine, Somatic Experiencing. Dit is een bijzondere methode van traumaverwerking, die zich specifiek richt op de gevolgen van een trauma. De therapie is er op gericht om op zorgvuldige wijze, zonder herbeleving van het trauma, het lichaam te helpen de bevroren spanning stukje bij beetje los te laten. Door geleidelijk uiteindelijk een ontlading te bereiken kan je de rust in geest en lichaam laten terugkeren.

Voor mijn verblijf in New York had ik al opleidingen gevolgd op het gebied van psychosociale therapie, lichaamsgerichte therapie, coachopleiding, energiewerk en systeemtherapie. Voor al deze opleidingen ben ik gecertificeerd. Tevens ben ik Supervisor.

Mijn aanpak kenmerkt zich door betrokkenheid, directheid en helderheid. Ik behandel trauma’s vanuit meerdere kennisgebieden waardoor ik heel makkelijk kan schakelen. Mijn praktijk is gevestigd te Oosterbeek.

Lees meer over de behandeling van trauma’s, over de symptomen van trauma’s, of neem direct contact op.